Belépés
Energiát adó...
... bors
- fokhagyma

A tepsi kikenéséhez: vaj vagy margarin

1. A halfiléket egyenként besózzuk, citromlével meglocsoljuk, félretesszük. A parajlevelet, ha mirelit, felolvasztjuk. Sós, szódabikarbónás vízzel leforrázzuk, leszűrjük és lecsepegtetjük. 1 evőkanál vajon, sóval, szerecsendióval, fehér borssal és kevés zúzott fokhagymával 5-6 percig pároljuk.
...
2 hét lúgosító étrend
...
Hozzávalók:
30 dkg ropogósra (azaz nem szabad agyon főzni!!!) főtt brokkoli
2 dkg fűszer vaj
5 dkg gomolya sajt
1 dl tejföl
Elkészítés:
A vajon felolvasztjuk a sajtot, és a tejföllel elkeverjük. A brokkolit belemártogatva fogyasztjuk
8. nap

Reggeli: zöldséges író, kiflivel
Hozzávalók:
2 dl író
1 db kifli
1 d...
Fõételek
... a tejet. Ha a tej felforrt, lassú tűzön főzzük még 4 percig. Ez után vegyük le a tűzről, adjunk hozzá 50 g sajtot, s ízesítsük mustárporral, sóval és borssal.
A maradék vajat felolvasztjuk egy kisebb serpenyőben, hozzáadjuk a spenótot, a szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk. Az átmelegített spenótot egy tepsi aljába terítjük, a tetejére tesszük a cikkekre vágott keménytojást, maj...
14 napos lúgosító étrend
...

Hozzávalók:
30 dkg ropogósra (azaz nem szabad agyon főzni!!!) főtt brokkoli
2 dkg fűszer vaj
5 dkg gomolya sajt
1 dl tejföl
Elkészítés:
A vajon felolvasztjuk a sajtot, és a tejföllel elkeverjük. A brokkolit belemártogatva fogyasztjuk

8. nap

Reggeli: zöldséges író, kiflivel
Hozzávalók:
2 dl író
1 db kif...
Busa, amúr receptek
... felaprítjuk. A citrom levét kifacsarjuk.

Elkészítés:

A hal csontjából, a fejből, uszonyokból kb. 1 l vízzel, sóval, borssal, a babérlevéllel alaplevet főzünk. Fazékban felolvasztjuk a margarint, belekeverjük a zöldségeket, és félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a halhúst, a petrezselymet, sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk a liszttel, lazán összekeverjük, és rás...
Energiát adó ételek....
...
- fokhagyma
A tepsi kikenéséhez: vaj vagy margarin

1. A halfiléket egyenként besózzuk, citromlével meglocsoljuk, félretesszük. A parajlevelet, ha mirelit, felolvasztjuk. Sós, szódabikarbónás vízzel leforrázzuk, leszűrjük és lecsepegtetjük. 1 evőkanál vajon, sóval, szerecsendióval, fehér borssal és kevés zúzott fokhagymával 5-6 percig pároljuk.
...
Főzelékek
... 1 csomó kapor, 2 dl tejföl, pirospaprika, só, ecet, cukor.

A legyalult tököt megsózzuk, majd néhány percig állni hagyjuk. Egy edénybe vajat teszünk és 2 percig 200 W-on felolvasztjuk, ezután lisztet keverünk hozzá és 3 perc alatt 500 W-on rántást készítünk. Belekeverjük az apróra vágott hagymát és a kaprot, majd meghintjük pirospaprikával és elkeverjük a tejföllel. 1 dl...
Levesek.
... víz,
3 citrom,
6 evőkanál cukor,
1 kiskanál só,
2.5 dl joghurt.

A paradicsomot sós vízben puhára főzzük, majd a citromlevet cukorral egy tálban felolvasztjuk, és az egészet egy fakanállal összekeverjük. Kóstoljuk meg, hogy elég sós, avagy elég édes-e. Akkor jó a keverék, ha édeskésen savanyú ízű. Amennyiben levesként tálaljuk, akkor tegyük hűtőbe...
Margarinos paraj
... margarin

pici szódabikarbóna
bors
Elkészítés:
A paraj vastag szárát letépdessük és sós, szódabikarbónás vízben megfőzzük. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük. Közben egy edényben felolvasztjuk a margarint, és rátesszük a parajt. Sóval, borssal fűszerezzük. Addig hagyjuk a tűzhelyen, amíg a még megmaradt leve is elpárolog. Sült csirkéhez finom köret.
Ener...
Belga spenótos palacsinta
... összeállítjuk a tölteléket. Ha friss parajból készítjük, akkor megtisztítjuk, vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd apróra vágjuk vagy turmixoljuk. Ha fagyasztottat veszünk, akkor felolvasztjuk, és alaposan kinyomkodjuk. A hagymát a vajban megfonnyasztjuk, de nem pirítjuk meg. A parajt beleforgatjuk, a sajtot bele morzsoljuk, és a tejföllel összekeverve cayenne-borssal ízesítjük. ...
Spenótos haltekercs
... vízben megfőzünk, majd levétől leszűrünk 30 deka friss parajt, és áttörjük vagy átdaráljuk. (A turmix gépben kitűnően pépesíthető!) Vehetünk helyette egy csomag mirelit parajt is, felolvasztjuk, levétől kinyomkodjuk. Összekeverjük a parajt egy deci tejföllel, 5 deka olvasztott margarinnal, sóval meg törött borssal, egy pár percig pároljuk. Közben felolvasztunk kb. 60 dekányi mélyh...
Margarinos paraj
... margarin, só, pici szódabikarbóna, bors
Elkészítés: A paraj vastag szárát letépdessük és sós, szódabikarbónás vízben megfőzzük. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük....
x
... szerencsendió
A tetejére: 25 dkgreszelt parmezán sajt,vaj
A töltelékhez felsorolt anyagokat megdinszteljük,megpároljuk és összefőzzük.
Elkészítjük a besamel mártást/a vajat felolvasztjuk,belekeverjük a lisztet,habzásig kavargatjuk,felöntjük a tejjel,állandó keverés mellett!!!,sózzuk s a szercsendióval fűszerezzük./
Egy tortaformát kivajazunk,öntünk bele bes...
Parajos nokedli gombapaprikás
... spenót, pirospaprika, őrölt bors, só, étolaj, 2 dl tejföl, 1 vöröshagyma,80 dkg csiperkegomba
2 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 30 dkg finom liszt.

Elkészítése:
A parajt felolvasztjuk, majd egy gerezd zúzott fokhagymával és sóval ízesítve megfuttatjuk egy evőkanálnyi forró olajon.
A lisztet összedolgozzuk a kihűlt parajkrémmel, a tojásokkal meg annyi vízzel, h...
Nokedli-sokaság
... személyre: 10 dkg spenót, pirospaprika, őrölt bors, só, étolaj, 2 dl tejföl, 1 vöröshagyma,80 dkg csiperkegomba
2 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 30 dkg finom liszt.
A parajt felolvasztjuk, majd egy gerezd zúzott fokhagymával és sóval ízesítve megfuttatjuk egy evőkanálnyi forró olajon.
A lisztet összedolgozzuk a kihűlt parajkrémmel, a tojásokkal meg annyi vízzel, hogy lá...
Nokedli receptek
... személyre: 10 dkg spenót, pirospaprika, őrölt bors, só, étolaj, 2 dl tejföl, 1 vöröshagyma,80 dkg csiperkegomba
2 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 30 dkg finom liszt.
A parajt felolvasztjuk, majd egy gerezd zúzott fokhagymával és sóval ízesítve megfuttatjuk egy evőkanálnyi forró olajon.
A lisztet összedolgozzuk a kihűlt parajkrémmel, a tojásokkal meg annyi vízzel, hogy lá...
x
...-





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


Biryani másképp
Hozzávalók (6-8 sz.): 1,3 kg csirkehús; a csirkéhez: 2,5 ek olaj, 2 nagy hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 db gyömbér (kb.2 cm), ½ kk chilipor, ½ kk bors, ½ kk kurkuma, 1 kk őrölt kömény, 1 kk só, 2 paradicsom, 2 ek joghurt, 2 ek aprított mentalevél, &fr...
x
... csapott evőkanál kakaópor
1 kávéskanál sütőpor
¾ bögre liszt
2 egész tojás
¼ bögre forró víz
Elkészítés:
Egy lábasban a forró vízben felolvasztjuk a vajat és a csokoládét, elkeverjük benne a cukrot .
A tűzről levéve beletesszük az előre összekevert lisztet,kakaóport, sütőport, majd a felvert tojást(mint a rántottának felverve...
Nokedli receptek
... személyre: 10 dkg spenót, pirospaprika, őrölt bors, só, étolaj, 2 dl tejföl, 1 vöröshagyma,80 dkg csiperkegomba
2 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 30 dkg finom liszt.
A parajt felolvasztjuk, majd egy gerezd zúzott fokhagymával és sóval ízesítve megfuttatjuk egy evőkanálnyi forró olajon.
A lisztet összedolgozzuk a kihűlt parajkrémmel, a tojásokkal meg annyi vízzel, hogy lá...
Parajos galuska kék sajt mártással recept
... parajból galuska tésztát keverünk, ízesítjük sóval, őrölt borssal és a fokhagymával. Forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk,kifőzzük mint a hagyományos galuskát. A mártáshoz egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadunk kb 10 dkg lisztet és habverővel kevergetve lassan felöntjük tejjel. Addig főzzük, míg mártás sűrűségű lesz. Belekeverjük a sajtot, ízesítjük sóval /ha szükséges, me...
1 2 
Címkék: Juhászné Szunyogh Mária, tepsi kikenéséhez, halfiléket egyenként, vajon felolvasztjuk, tejföllel elkeverjük, brokkolit belemártogatva, maradék vajat, kisebb serpenyőben, átmelegített spenótot, tepsi aljába, tetejére tesszük, cikkekre vágott, citrom levét, babérlevéllel alaplevet, legyalult tököt, edénybe vajat, apróra vágott, citromlevet cukorral, tálban felolvasztjuk, fakanállal összekeverjük, paraj vastag, edényben felolvasztjuk, vajban megfonnyasztjuk, parajt beleforgatjuk, sajtot bele, tejföllel összekeverve, turmix gépben, csomag mirelit, deci tejföllel, töltelékhez felsorolt, besamel mártást, vajat felolvasztjuk, szercsendióval fűszerezzük, tortaformát kivajazunk, parajt felolvasztjuk, gerezd zúzott, evőkanálnyi forró, lisztet összedolgozzuk, kihűlt parajkrémmel, forró vízben, tűzről levéve, előre összekevert, felvert tojást, rántottának felverve, hagyományos galuskát, pirospaprikával, szerecsendióval, szódabikarbónás, megfonnyasztjuk, szódabikarbóna, lecsepegtetjük, belemártogatva,
© 2013 TVN.HU Kft.